top of page


OFFICE
 

2022

Jan Maenhout

Architect

Stedenbouwkundige

Vennoot

 

Stef Van Den Broeck

Architect

Vennoot

Luc Bosmans

Architect

Vennoot

Laura Rijsbosch  

Burgelijk ingenieur-architect

Stedenbouwkundige

Junior vennoot

Cedric Boavida Torrado

Architect

Femke Van Doorsselaere

Architect

Isabelle van de Vliet

Architect

Jérôme Decaffmeyer

Architect

Karien Van Osselt

Administratieve medewerkster

Lisa Shum

Interieurarchitect

Pille Koppel

Architect

Roosmarijn Wyns

Architect

Interieurarchitect

Pg monumentenzorg & renovatietechnieken

Sarah Thorisaen

Architect

Steven Van Den Bergh

Architect

Sylvie Hagens

Architect

Interieurarchitect

Atelier M Architects+Planners cv is een voortzetting van het in 1984 opgerichte Architectenbureau Jan Maenhout. Samen met een door de jaren gegroeid team van architecten en stedenbouwkundigen zijn in het bureau verscheidene disciplines van ontwerpend onderzoek aanwezig.

Als multidisciplinair ontwerpteam van jonge ontwerpers, ondersteund door ervaren architecten, wordt een permanente zoektocht aangegaan naar interpretatie van ruimtelijke context voor het uitwerken van stedenbouwkundige masterplanning en architecturale projecten van zeer uiteenlopende schaal. Bij alle projecten wordt in dialoog getreden met de omgeving. De eigenheid van het bureau ligt niet in de aard of de grootte van de opdracht, maar veeleer in de ruimtelijke benadering en de specifieke stedenbouwkundige en architecturale aanpak van elke gestelde problematiek. Een portfolio met bouwprogramma’s van verschillende schalen, uiteenlopende context en diverse complexiteitsgraden gevuld met collectieve en sociale woningbouwprojecten, gezinswoningen, scholen, zorgprojecten,… verbreden de kijk op de maatschappij, waarbij architectuurprojecten de masterplanprojecten kruisbestuiven.

De exponentieel groeiende complexiteit van het architectenvak overtuigt tot het aangaan van duurzame samenwerkingsverbanden, waarbij de bundeling van diverse ervaringen en specialisaties het werkteam verrijken en de bouwpraktijk ondersteunen.

Voor elke opdracht wordt gestreefd naar een optimaal en hedendaags ruimtelijk concept. Door een professionele aanpak worden functionaliteit en haalbaarheid steeds gekoppeld aan architecturale vernieuwing en ruimtelijke kwaliteit. De duurzaamheidsgedachte van Atelier M Architects+Planners bv. cvba komt tot uiting in de masterplanning voor ecologische wijken evenals de passief,- laagenergie- en BEN-woningprojecten.

La conception du showroom a été réalisée en étroite collaboration avec la maison-mère de McLaren UK et présente une palette ‘technologique’ de matériaux et de couleurs. Les éclairages ont été spécifiquement étudiés pour la mise en valeur des véhicules. Cet aménagement a été depuis repris dans les guidelines McLaren.

bottom of page